Suomessa on useita myös ulkomailla tunnettuja ja suosittuja bändejä; erityisen hyvin ulkomailla tunnetaan suomalainen hevimusiikki. Kaikkien aikojen suosituimpiin suomalaisbändeihin/artisteihin kuuluvat muun muassa The Rasmus, Darude, HIM, Nightwish, Stratovarius, Apocalyptica ja Lordi.

The Rasmusta voidaan helposti pitää yhtenä kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista yhtyeistä. Bändi on myynyt yli 3,5 miljoonaa levyä saavuttaen useita kulta- ja platinalevyjä monissa eri maissa ja päästen soitetuimpien kappaleiden listoille Euroopan lisäksi muun muassa Japanissa ja Australiassa. Yhtyeen laulaja Lauri Ylönen ja basisti Eero Heinonen perustivat bändin ollessaan vasta teini-ikäisiä. Myöhemmin Rasmus sai The-etuliitteen ja alkoi soittaa pop-rockin sijaan puhtaampaa rockmusiikkia. Elektronista trance-musiikkia soittava DJ ja säveltäjä Darude, oikealta nimeltään Ville Virtanen, nousi soittolistojen kärkisijoille ympäri maailman hitillään ”Sandstorm” vuonna 2000. Kappale on edelleen yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä elektronisista äänitteistä.

The Rasmuksen ja Daruden lisäksi suomalaisista yhtyeistä on menestynyt erityisen hyvin niin maailmalla kuin Suomessakin HIM. Ville Valon tähdittämän bändin genreä on vaikea määrittää, mutta musiikki sisältää piirteitä love metallista, hard rockista, popista ja alternative rockista. Yhtyeen vuonna 2005 ilmestynyt Dark light-levy oli ensimmäinen suomalaisyhtyeen Yhdysvalloissa kultaa myynyt levy. HIM:in levyjä on myyty maailmalla arviolta 7-10 miljoonaa kappaletta. Tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Join Me in Death, In Joy and Sorrow, Wings of A Butterfly ja The Funeral of Hearts.
Suomalainen metallimusiikki tunnetaan ympäri maailman; heavy metal kuuluu suomikuvaan siinä missä tuhannet järvetkin. Eniten suosiota maailmalla ovat niittäneet muun muassa Nightwish, Amorphis, Stratovarius, Lordi, Apocalyptica, The 69 Eyes ja Children of Bodom.